Watersportbaan Tilburg

De Zuidelijke Roeibond kent sinds 1985 een eigen roeibaan waarvan het beheer is ondergebracht bij de Stichting Watersportbaan Tilburg (SWT).
Deze Watersportbaan Tilburg is een onderdeel van het Wilhelminakanaal en gelegen bij het recreatiepark “Beekse Bergen”. De baanlengte bedraagt 2000 meter.

De roeiverenigingen T.S.R. Vidar en de Tilburgse Open Roeivereniging (TOR) en de KanoClub Tilburg (KCT) bevinden zich op het finishterrein van de Watersportbaan.
Doordat er ook reguliere scheepvaart op het Wilhelminakanaal plaatsvindt heeft deze Watersportbaan een semi-permanent karakter. Voorzieningen die de scheepvaart belemmeren (startvlot, baanmarkering, afstandmarkering etc.) dienen bij iedere wedstrijd opgebouwd en afgebroken te worden. Tevens dienen vergunningen voor scheepvaartstremmingen aangevraagd te worden door de SWT.

Wedstrijden
Op de Watersportbaan Tilburg worden ieder jaar de wedstrijden van de Zuidelijke Roeibond georganiseerd, evenals b.v. de OOCUZ (TSR Vidar), de Brabant 8 (TOR), de DMO-Tilburg (ZRB), de Moordregatta (TOR) en voor de kanoërs de Brabant Regatta.

Roeitrainingen
De Watersportbaan Tilburg is beschikbaar voor iedere roeivereniging die een- of meerdaagse wedstrijden en/of trainingskampen wil organiseren. Uiteraard moet de baan dan vooraf gereserveerd worden.
Ga voor uitgebreide informatie over de baan naar de
website van de SWT.

Op de Watersportbaan Tilburg zijn permanent aanwezig:

Finishtoren roeibaan Tilburg· een finishtoren van 2 verdiepingen
· een dameskleedkamer met douches
· een herenkleedkamer met douches
· herentoiletten
· damestoiletten
· tijdmeetregistratieapparatuur voor tijdmeting op iedere 500 meter
· 2 motorboten

 

Roeibaan Tilburg

Indeling roeibaan Tilburg