De Jury en MoBo Crew

De Jury en MoBo Crew

Een zeer cruciaal onderdeel van een roeiwedstrijd is de inzet van de jury en de KNRB MoBo crew. Ook de ZRB kan niet gehouden worden zonder de inzet van deze vrijwilligers.

De Jury/Kamprechters
De jury bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die meehelpen om een veilige en eerlijke wedstrijd neer te zetten. Bij elke roeiwedstrijd zijn er kamprechters aanwezig en komen zij verschillende type roeiwedstrijden tegen. Dat varieert van het sorteren van honderd C4-tjes tot het leiden van de Oude Vier finale op de Varsity. Op de ZRB heeft de jury de geweldige uitdaging om vier ploegen van start tot finish te krijgen op een baan zonder ballenlijnen.

De kamprechters zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden van de groep. Wil je meer informatie? Spreek een kamprechter aan en/of ga naar de KNRB website voor meer informatie. Misschien is het zelfs mogelijk om een wedstrijd mee te varen!

De KNRB MoBo Crew
Net zo onmisbaar als de jury zijn de jongens en meiden van de KNRB Motorboot (MoBo) Crew. Zij besturen de motorboten die belangrijk zijn voor het garanderen van de veiligheid en het eerlijke verloop van de race. Zij varen met een kamprechter aan boord achter de races aan en zijn er als eerste bij als er bijvoorbeeld iemand te water is geraakt.

Jeroen Freling gaf onlangs een interview waarin hij haarfijn uitlegt waarom hij lid is van de MoBo Crew en hoe ze op een wedstrijd samenwerken met de kamprechters.

Wil jij ook het gas open gooien en wil je meer informatie? Spreek dan een motorbootbestuurder aan op een wedstrijd en/of stuur een mail naar Knrbmobo@gmail.com.

(Foto: Proteus Paparazzi)