Westelijke Regatta op de Willem Alexander baan in Rotterdam en de DommelRegatta in Den Bosch.

De eerste echte serieuze wedstrijd op deze nieuwe wedstrijd baan stond op het programma in het weekend van 25 en 26 mei. Het was geen zomer en er stond veel wind…..maar de wedstrijden zijn goed verlopen.

Beatrix: op zaterdag wonnen de meisjes van Lieke en Maureen van Bodegom beiden hun race in M16 1. Het waren zware omstandigheden met tijden rond de 10 minuten. Lieke won in combinatie met Tromp ook de M16 2x

Breda: Liselotte van der Togt won in de combinatie met Proteus met overmacht de DO2x, het gat was al bij de 500m geslagen. In de LTA categorie werden 2de en 3de plaats geroeid voor Breda combi’s.

Roosendaals: had ook weer een jeugdige afvaardiging en ging er op zaterdag met twee keer winst van door in J16 1x en werd de goede prestatie van de J18 4- in Gent op de nieuwe baan in Rotterdam opnieuw geëvenaard, winst.

Theta: Behaalde op zaterdag 6 finale plaatsen waarvan de DN4+ een keurige 1ste plaats veroverde en een derde plaats. Op zondag stonden er 10 A finale plaatsen voor Theta en behaalde de D4+ net als op zaterdag maar nu in DB4+ weer de eerste plaats. Ook in de DN2- werd er blik getrokken. Het zijn de dames die het doen bij Theta. De LB8 en de DB8 haalden beide de A-finale op zondag.

Saurus, de eigen lustrum wedstrijden moesten natuurlijk ook resultaat opleveren: op zaterdag 3 A-finales en op zondag 4 A-finales.  EJ8 haalde op zaterdag de finale en werd 4de. Op zondag werd de DSA combi met Gyas vierde en dat is de hoogste klassering voor Saurus dit weekend

TOR : had dit weekend maar ééen ploeg een TOR/Thyro combinatie in J18 2x en ze werden 2de.

Vidar; haalde op zaterdag 5 A-finale plekken en op zondag nog eens 7 A-finale plaatsen. Een goede score, waarbij de DDev 2x op zaterdag de volle winst pakte , en dat deden ze op zondag in de LDN2x nog een keer en behaalde ook de LO4+ een mooie overwinning.

 

Daarnaast was er nog de DommelRegatta in Den Bosch een achtervolgingsrace over 7,5 km over de bochtige Dommel en waren de omstandigheden met stevige tegenwind zwaar.  Een deelnemersveld van ruim 90 ploegen leverde spannende races op in de achten, vieren, tweeën en de skiff. Het blijft een mooi parcours waar op de verschillende bruggen de toeschouwers hun ploegen aanmoedigen. Veel Brabantse verenigingen trekken naar Den Bosch om deel te nemen, TOR, Breda, Beatrix, Aross, Scaldis en De Hertog uiteraard.  De H8+ werd gewonnen door Beatrix evenals de H4x+ , de H2x en de H1x werden een prooi voor de thuisclub. De D8x werd door Hemus/Eem gewonnen, de D4x+ werd door Scaldis gewonnen en de totaal bokaal ging naar de Hemus/Eem combinatie.

 

De komende week staat in het teken van het EK roeien in Sevilla. En daar is één ZRB roeister in het Aegon Nationale Roeiteam opgenomen. Het gaat om Lisa Scheenaard van de ESR Theta, die in de Nationale Dames 4x- zit en zich de komende dagen zal voorbereiden op het EK roei toernooi dat begint op vrijdag 31 mei en met de finales op zondag 2 juni zal eindigen. Hopelijk met veel Nederlandse ploegen in de finale en we wensen Lisa hee veel succes .