ZRB verenigingen winnaars op de nationale wedstrijden en goed resultaat op EK in Sevilla

Op het Europees Kampioenschap roeien begin juni in Sevilla hadden we namens de E.S.R. Theta ook een ZRB deelneemster. Lisa Scheenaard. Op de bijgevoegde link kun je zien hoe zij als deelneemster in de Dames 4x-  vaart (http://livemanager.eurovision.edgesuite.net/fisa/site/index.html type anders on search w4x in en je kunt de race zien) en uiteindelijk een zilveren blik wint. Gefeliciteerd namens de ZRB !!!!

Terwijl de nationale equipe in Sevilla zeer goede resultaten behaalde werd er in Haarlem ook gestreden om de Spaarne Lente Race. De D8+ van De Hertog wist daar blik te trekken, ook in HVF4x werd er gewonnen door De Hertog. Aross was ook met ploegen aanwezig maar kon geen beslag leggen op een eerste plaats.

Een week later was het de ARB / NK groot (meer dan 2 roeiers in de boot of meer dan 3 riemen in de boot).  Ook op deze wedstrijden streden de studenten verenigingen Saurus, Vidar en Theta weer in  vele velden op de blikken. En natuurlijk waren en deelnemers van o.a. Beatrix, Breda, TOR, Roosendaalse …..

Beatrix: Douwe Langermans wint zijn heat in de J16 1x, Martine van den Boomgaard wordt in combinatie met Zwolsche 2de in M16 2x

Breda: heeft in Liselotte vd Togt een winnaar in huis, op zaterdag wint ze in de combinatie met Proteus de DSB2x en behaald daarmee de Nederlandse Titel (Gefeliciteerd !) ook in een gelegenheidscombinatie behaald ze de titel in de DSA8. (Hulde)

Roosendaalse : de J18 4- weet niet het podium te halen, wel is Dirk van den Nieuwelaar eerste geworden bij de J16 8+. Deze samenstelde acht, met roeiers uit Naarden, Utrecht, Amersfoort en Leiden, werd door de Roosendaalse slag soeverein vaar de overwinning geloosd. (Gefeliciteerd)

Saurus: op zaterdag werden er 3 A finale (O2-, LN1x, Ej8+) plaatsen gevaren, op zondag kwamen daar nog twee A-finale plaatsen bij (DB8+, N2-), maar winst was er nog niet voor de roeiers en roeisters uit Maastricht.

Theta: wist op zaterdag vier A-finale plaatsen te behalen (N4+, DO2-, DN1x, DN4+) en daar kwam de winst van de Theta/Okeanos combinatie in de DO2-. Op zondag kwamen daar nog 9 A-finale plaatsen bij (LB1x (2x), DB1x, O4+, DB4+, SA8+, LB8+, DSA2-). Lotte van Ditshuizen was degene die het tweede blik van het weekend voor Theta trok in de DB1x.

TOR : Arend Roks wist op zaterdag wel de finale van de LN1x te halen, maar kon niet bijblijven voor de winst. Op zondag wist Arend zijn heat te winnen in de J18 1x met de snelste tijd van de drie heats.

Vidar: kwam op zaterdag tot 5 A-finale plaatsen (O2-, N4+, DN4+, LDN1x, DSB2x), maar kon daar geen blik aan vastknopen. Op zondag lagen er vervolgens nog 7 Vidar ploegen in de A-finale (O4-, LDdev2x, B8+, LB1x, LDB1x, LN4-, SA8+) en het laatste nummer van de dag bracht het gehoopte nationale blik voor Vidar (gefeliciteerd), dit was de SB acht combinatie die strijd om uitzending naar de SB WK.

In hetzelfde weekend waren er regiowedstrijden in Dordrecht waar de roeiers van Dortsche, Breda, MWC, Roosendaal, Eindhoven op stromend water hun races voeren. De organisatie van de Dortsche was in goede handen en er werd hard gestreden om de blikken met vele winnaars. Het was voor het eerst sinds jaren dat de ZRB regioroeiers naar Dordrecht gingen.

Nog drie nationale wedstrijden, de Martini, de Koninklijke Holland Beker en de NSRF en dan is er ook nog de MarkRegatta en dan gaan de roeiers van de ZRB verenigingen zich opmaken voor de vakantie en mogelijk dat er nog uitzendingen worden bijeengeroeid. Lisa Scheenaard in de D4x naar het WK, misschien dat er nog uitzendingen naar de Coupe mogelijk zijn. De roeiers van Vidar die in de 8 naar de SB WK uitzending verdienen en dan is er nog de Universiade waar verschillende studenten roeiers van Theta , Vidar en Saurus mogelijk voor in aanmerking komen. En de Masters maken zich op voor de FISA Masters in Varese (Italia), de officiële WK voor veteranen.

Kortom voor iedereen die deelneemt aan de verschillende wedstrijden heel veel succes.