ZRB Roeiwedstrijden 2021

✰ ZRB Roeiwedstrijden 15 & 16 mei 2021 afgelast! ✰

Gezien de huidige coronamaatregelen moeten wij helaas mededelen dat er op 15 en 16 mei 2021 géén ZRB roeiwedstrijden kan plaatsvinden. De gehele ZRB organisatie is al maanden bezig om er een mooie wedstrijd van te maken, dus wij zijn dan ook enorm teleurgesteld. Wij hopen dat er voor alle roeiers, stuurtjes en coaches toch nog enkele wedstrijden kunnen plaatsvinden om dit seizoen toch nog positief af te kunnen sluiten. Wij hopen iedereen volgend jaar weer te kunnen ontvangen in Hilvarenbeek!
Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met het bestuur (zrbroeiwedstrijden@gmail.com) of de wedstrijdleiding (wedstrijdleiding@zuidelijkeroeibond.nl). Voor andere vragen omtrent het landelijk beleid ten aanzien van het coronavirus, kunt u terecht bij de KNRB en het RIVM.

Ben jij nieuwsgierig wie er afgelopen jaar alles aan hebben gedaan de ZRB in 2021 mogelijk te maken hadden de maatregelen dit toegelaten… blijf dan vooral elke maandag kijken op onze Instagram (@zrb_roeiwedstrijden)! Want de voorstelrondes zijn nog lang niet voorbij!! En mede door deze toppers zal de ZRB volgend jaar veel vetter worden dan ooit tevoren!

Normaliter reizen meer dan 2.500 roeiers en toeschouwers af naar de Watersportbaan in Tilburg om hier te strijden voor een felbegeerd blik op de ZRB. Hier wordt in dat weekend gestreden om ieders beste prestatie neer te zetten, waar een jaar lang naar toegewerkt wordt. De ZRB Roeiwedstrijden worden al meer dan 40 jaar georganiseerd. In de loop der jaren is de ZRB uitgegroeid tot dé Nationale Roeiwedstrijd van het Zuiden, die plaatsvindt op de Watersportbaan in Tilburg. Daar stellen T.S.R. Vidar en TOR hun accommodaties beschikbaar om deze wedstrijd te faciliteren.

De ZRB Roeiwedstrijden gaan er, in tegenstelling tot vele andere Nationale Roeiwedstrijden, iets anders aan toe. De wedstrijdnummers Ej8+, LEj8+, DEj8+, LDEj4*, Ej4+, LEj4+, DEj4+, Dev4-, LDev4-, DDev4-, Dev2x, LDev2x, DDev2x en LDDev2x varen op de ZRB een afwijkend programma. De voorwedstrijd bestaat uit een time-trial over 1500 meter met een vliegende start. Er worden vervolgens A- en B-finales met vier ploegen gevaren en indien het schema het toestaat, worden er ook C-finales gevaren. De finales zijn over 2000 meter met een vaste start.

Laatste nieuws