Jury en MoBo Crew

Een zeer cruciaal onderdeel van een roeiwedstrijd is de inzet van de jury en de KNRB MoBo crew. Ook de ZRB kan niet gehouden worden zonder de inzet van deze vrijwilligers.

De Jury
De jury bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die meehelpen om een veilige en eerlijke wedstrijd neer te zetten. Bij elke roeiwedstrijd zijn er juryleden (voorheen: kamprechters) aanwezig en komen zij verschillende type roeiwedstrijden tegen. Dat varieert van het sorteren van honderd C4-tjes tot het leiden van de Oude Vier finale op de Varsity. Op de ZRB heeft de jury de geweldige uitdaging om vier ploegen van start tot finish te krijgen op een baan zonder ballenlijnen.

De juryleden zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden van de groep. Wil je meer informatie? Spreek een jurylid aan en/of ga naar de KNRB website voor meer informatie.

De KNRB MoBo Crew
Net zo onmisbaar als de jury zijn de jongens en meiden van de KNRB Motorboot (MoBo) Crew. Zij besturen de motorboten die belangrijk zijn voor het garanderen van de veiligheid en het eerlijke verloop van de race. Zij varen met een jurylid aan boord achter de races aan en zijn er als eerste bij als er bijvoorbeeld iemand te water is geraakt.

Jeroen Freling gaf onlangs een interview waarin hij haarfijn uitlegt waarom hij lid is van de MoBo Crew en hoe ze op een wedstrijd samenwerken met de juryleden.

Wil jij ook het gas open gooien en wil je meer informatie? Spreek dan een motorbootbestuurder aan op een wedstrijd en/of stuur een mail naar Knrbmobo@gmail.com.