Knock-Out

De afgelopen jaren kende de ZRB een aantal vernieuwingen, welke door wederzijds bevallen bij deelnemers en organisatie gehandhaafd zullen blijven. De dagen van het standaardprogramma zullen wij ook in 2018 omgedraaid houden. De Klassementsvelden zullen dus in tegenstelling tot andere 2K wedstrijden bij ons op zondag worden verroeid. Op de mooie roeibaan in het Zuiden des lands zal voor de klassementen niet met 4 ploegen zij aan zij gestreden worden in een standaard 2K voorwedstrijd en finale, maar wordt in een Knock-out wedstrijd over 1000m gestreden tussen 2 ploegen per race, die boord-aan-boord de strijd rechtstreeks met elkaar zullen aangaan. Zo hoopt de ZRB een extra element toe te voegen aan de spanning van dit veld, zowel voor deelnemers als voor het publiek.

Wedstrijdverloop

De wedstrijd zal verroeid worden in 3 rondes, verspreid over de zondag. De eerste ronde zal verroeid worden als timetrial (alle ploegen starten na elkaar) over 1000m. De 4 tijdsnelste ploegen plaatsen zich voor ronde 2. De tweede ronde wordt ingedeeld op basis van de tijd uit de eerste ronde, tijdsnelste 1 vaart tegen tijdsnelste 4 en de nummer 2 tegen nummer 3. De 5 t/m 8e tijdsnelste ploegen van de timetrial varen gezamenlijk een C-finale met 4 ploegen boord aan boord over 1000m, om respectievelijk de plaatsen 5 t/m 8. De C-finale zal -indien het tijdschema dit toelaat- aansluitend aan ronde 2 gevaren worden. De winnaars van de knock-out races van ronde 2 plaatsen zich voor de A-finale waar gestreden wordt om de plaatsen 1 en 2, de verliezers van de knock out races van ronde 2 varen in de B-finale een laatste “Knock-out” om de plaatsen 3 en 4.

Voor alle deelnemers: leest u goed de pagina “aandachtspunten Knock-Out” door.

Voor de volledigheid vermelden wij dat dit knock-out concept enkel in de Eerstejaars- en Developmentvelden toegepast gaat worden, de Beginners en Gevorderde velden op zaterdag zijn standaard 2K wedstrijden met voorwedstrijden en A- en B-finales.

Zie hieronder voor een schematische weergave van bovenstaande uitleg.

Schermafbeelding 2016-04-24 om 17.46.38