Knock-Out toernooi

Knock-Out toernooi

Ook in 2023 zal een KO-toernooi worden gevaren door de Eerstejaars- en Developmentklassementen. Het KO-toernooi is een aantal jaar geleden ingevoerd om een nieuw element in te brengen in het seizoen. De organisatie is van mening dat dit toernooi een vermakelijke afwisseling is met de standaard 2000m races, voor zowel de roeiers als de toeschouwers.

Wedstrijdverloop

Het toernooi bestaat uit drie rondes:

De eerste ronde is een time-trial over 1500m. Op basis van de uitslag van deze time-trial zullen de volgende rondes worden ingedeeld. De vier tijdsnelsten uit de time-trial promoveren naar de volgende ronde. De nummers 5 t/m 8 varen een C-finale, mits het tijdschema dit toelaat.

De Finale, B-finale en halve finales zijn boord-aan-boord, één-tegen-één en worden gevaren over 1000m. De C-finale wordt met vier ploegen gevaren, ook over 1000m.

Voor de volledigheid vermelden wij dat dit knock-out concept enkel in de Eerstejaars- en Developmentvelden toegepast gaat worden. De Beginners en Gevorderde velden op zaterdag zijn standaard 2K wedstrijden met voorwedstrijden en A- en B-finales.

Zie hieronder voor een schematische weergave van bovenstaande uitleg.