Time Trials

Bepalingen Time Trials

1. Startvolgorde van de ploegen wordt bepaald door de loting op donderdag.

2. Iedere ploeg kan tot een uur voor de eerste start van zijn wedstrijd de rugnummers afhalen bij het wedstrijdsecretariaat onderaan in de finishtoren. Er wordt van uitgegaan dat ploegen die op dat moment hun rugnummer niet opgehaald hebben ook niet zullen starten.

3. Er is sprake van een borg (€ 10 of meer), nummers zijn af te halen op het secretariaat in de finishtoren. Wanneer een verenigingsvertegenwoordiger in één keer alle nummers ophaalt voor die vereniging, hoeft de borg niet bij het afhalen betaald te worden, maar wordt na afloop van de wedstrijd in rekening gebracht bij de desbetreffende vereniging indien een set ontbreekt. Indien een individuele ploeg haar rugnummers ophaalt, dient er wel borg betaald te worden.

4. Rugnummers dienen op de rug van het wedstrijdtenue van de boegroeier, de stuur en eventueel oproeitenue gespeld te worden.

5. 10 minuten voor de start dienen de ploegen zich achter de start te bevinden en aaneengesloten te liggen in startvolgorde (laagste rugnummer eerst).

6. Er wordt gestart door middel van een doorstart, de voorstart bevindt zich op circa 100 meter voor de daadwerkelijke start. De starter zal met het commando ‘door’ de daadwerkelijke start aangeven.

7. Startverschil tussen de ploegen in hetzelfde nummer is 20 seconden. Tussen de wedstrijdnummers 90 seconden of meer, ter beslissing van de kamprechter.

8. De start is op de 500 meter lijn, de finish op de 2000 meter lijn.

9. Baan 2 en 3 worden gebruikt voor de time trial waarbij ploegen om en om in een van deze twee banen gestart worden. Opgelopen ploegen dienen naar de buitenbanen (baan 1 en 4) uit te wijken.

10. Na de finish dient men door te roeien naar het kanaal richting Tilburg. Hier kan men uitroeien.

11. Tijdens de time trial kunnen alleen die ploegen van de daaropvolgende wedstrijd oproeien. Zij mogen niet de oproeibaan verlaten en dienen rekening te houden met de time trial ploegen. (Er mag in zeer lichte haal worden opgevaren i.v.m. het tijdschema).

12. Op het moment van sluiting inschrijvingen wordt bepaald welke velden een timetrial als voorwedstrijd zullen varen. Indien er daarna door terugtrekkingen of no-shows er twaalf of minder ploegen zijn dan zullen de voorwedstrijden alsnog als timetrial verroeid worden.

13. De jury behoudt zich het recht voor een tijdstraf van 5 seconden uit te delen bij het overtreden van de vaarregels voor, tijdens of na de race.